خبرگزاری تسنیم از قزوین حجت الله امیری، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قزوین صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران، اظهار کرد: تلاش کردیم 133 روستای احصا شده به اضافه 66 روستای بدون اینترنت را تحت پوشش قرار دهیم، ولی 198 روستایی که مأموریت آن را برای پوشش آنتن دهی داریم در مناطق کوهستانی و صعب العبور قرار دارد.مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تصریح کرد: متأسفانه با قطعی برق، آنتن موبایل هم از بین می رود که علت این مسئله عدم فرصت برای شارژ باتری دکل ها است که البته تلاش داریم تا برق پایدار برای دکل های اصلی ایجاد شود تا مشکل قطع آنتن نیز برطرف شود.
امینی اضافه کرد: در استان قزوین با یکی از شرکت های دانش بنیان برای استفاده از انرژی خورشیدی برای تأمین برق دکل های مخابراتی صحبت های اولیه صورت گرفته است و تلاش داریم این معضل را برطرف کنیم.

وی مشکل سرقت تجهیزات را دغدغه این حوزه دانست و عنوان کرد: اپراتورها به دلیل این سرقت ها حتی در برخی مناطق روستایی زمین گیر می شوند، علاوه بر این انجام عملیات برگردان سیم را هم داریم که منجر به حفر و سرقت می شود و تقریبا هر هفته 3 مورد تخریب یا سرقت را در استان داریم.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قزوین حفظ شبکه موجود برای مخابرات را اولویت دانست و تأکید کرد: طرح 126 کیلومتری فیبر نوری در طارم و الموت و بیشتر در مناطق روستایی از پروژه هایی است که در دست اجرا است و روستاهای جدید که تحت خدمات قرار می گیرند، دکل های جدید برای نصب آماده می شود.
امینی بیان کرد: 95 درصد کل روستاهای استان تحت پوشش دکل های مخابراتی اپراتورها هستند؛ بالای 800 روستای بالای 20 خانوار در قزوین داریم که از تأمین اعتبارات دولتی برای تأمین و تجهیز آنها استفاده می کنیم.
وی اضافه کرد: در حوزه پهباند ثابت، ترافیک مصرفی اینترنت همراه در کشور ما سه برابر اینترنت ثابت است و در استان قزوین نیز این میزان بیشتر است که نشان می دهد گرایش به سمت استفاده از اینترنت همراه است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قزوین تأکید کرد: در استان قزوین در بخش فیبر نوری 4 اپراتور فعال است که البته رشد آنها 181 هزار پوشش بوده و بنا داریم تا پایان برنامه هفتم همه شهرهای استان تحت پوشش فیبر نوری قرار بگیرد و امکان ارائه خدمات به مشتریان و متقاضیان نیازمند همکاری و تعامل هم شهرداری ها و هم اداره کل راه و شهرسازی است.
امینی افزود: برای توسعه پهنای باند به اپراتور مشوق ارائه می شود که ایرانسل و شاتل از این مشوق ها استفاده می کند البته صرفه اقتصادی هم برای اپراتورها در این زمینه و بازگشت سرمایه مورد اهمیت است.

وی با اشاره به هزینه 10 میلیاردی و حفاری متری 300 هزار تومانی برای توسعه شبکه ارتباطی عنوان کرد: سال گذشته برای شرکت های ارتباطی بسته های حمایتی داشتیم؛ و 35 میلیارد و 400 میلیون اعتبار تخصیص یافته بود در سال گذشته که برای مثال این رقم به 27 میلیارد رسیده است البته بیشتر فعالیت این اداره کل در حوزه هوش مصنوعی است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قزوین خاطرنشان کرد: در استان تا 10 میلیارد در اختیار ماست تا به شرکت های دانش بنیان کمک مالی کنیم و در این حوزه با مراکز رشد و نظام صنفی رایانه ای و شرکت ها کار می کنیم.
امینی ادامه داد: در استان قزوین یک حوزه تخصصی و مرکز تخصصی هوش مصنوعی تا نیمه اول امسال در قزوین راه اندازی می شود و تحت عنوان شعبه تخصصی هوش مصنوعی در استان قزوین فعالیت می کند.
توسعه ارتباطات روستایی از مجموع 701 روستای بالای 20 خانوار در استان قزوین
وی ادامه داد: 701 روستا تاکنون و با حمایت و تأمین بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از محل اعتبارات دولتی توسعه ارتباطات روستایی(USO) و با استفاده از تکنولوژی تلفن همراه، به شبکه ملی اطلاعات دسترسی دارند، این اقدامات از اهداف مهم و راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده و دسترسی مردم روستا به خدمات دولتی و همچنین استفاده از فضای مجازی جهت رونق کسب و کار، کشاورزی، باغداری، گردشگری ، صنایع دستی و غیره را فراهم می کند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قزوین تصریح کرد: روستاهای باقیمانده نیز در برنامه توسعه بوده و در حال عملیات عمرانی هستند که تا انتهای سال جاری به اینترنت پرسرعت متصل می گردند.
امینی افزود: همزمان با توسعه ارتباطات در روستاهای کمتر برخوردار، نسبت به شناسایی مناطق و سایت های دارای پوشش ضعیف اقدام شده و با ارتقای تکنولوژی و تجهیزات، به سمت رفع اشکال و اختلال در سایت های روستایی حرکت می کنیم تا در سال های بعد، تمام روستاهای استان از اینترنت با کیفیت برخوردار باشند.
توسعه ارتباطات روستایی، بر بستر فیبر نوری
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قزوین عنوان کرد: یکی از طرح های مهم و ملی در کشور، توسعه شبکه انتقال روستایی در بستر فیبر نوری است، با توجه به مشکلاتی که در مناطق صعب العبور استان شامل آوج ، طارم سفلی و الموت وجود داشت، با حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از محل اعتبارات دولتی توسعه ارتباطات روستایی USO از سال پیش در استان آغاز شد و امیدواریم با انجام این طرح مهم، دسترسی اینترنت پرسرعت و با کیفیت در روستاها با سرعت بیشتر و با رضایت روستائیان عزیز همراه باشد.
امینی بیان کرد: جهت بهبود کیفیت انتقال دیتا به سایت های روستایی، به ویژه مناطقی مانند الموت، آوج و طارم سفلی، با هماهنگی های انجام شده و تخصیص بودجه از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پیمانکار مربوطه نیز مشخص شده تا در این مناطق دیتا و اینترنت پرسرعت در بستر امن و با کیفیت فیبر نوری به دست هم استانی های عزیز برسد.
وی خاطرنشان کرد: لازم به ذکر است در سال های گذشته مسیر 122 کیلومتری قزوین به کوهین، اجراشد و بخش زیادی از این مسیر به شبکه فیبر نوری متصل شده است و 17 روستا در این مسیر با جمعیت 8 هزار و 442 نفر به شبکه فیبر نوری متصل شده اند؛ توسعه فیبر نوری شهری(منازل و کسب وکارها)که یکی از مهمترین طرح های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که بصورت ملی و در سطح گسترده در تمام کشور آغاز شد و استان قزوین از اولین استان هایی بود که این طرح را آغاز کرده، تاکنون در تمامی 28 شهر استان با امضای قراداد با پیمانکار مربوطه و شهرداران، طرح آغاز شده و در شهرهای اقبالیه،محمدیه، مهرگان، الوند، آبیک، بوئین زهرا و تاکستان پیشرفت حدود میانگین 80 درصدی داشته ایم و شهر قزوین نیز با حدود 40 درصد پیشرفت در حال ادامه عملیات اجرایی است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قزوین ادامه داد: طبق برنامه ریزی انجام شده مقرر است تا پایان برنامه هفتم، 414 هزارو 439 خانوار استان قزوین از این طرح مهم برخورار گردند و در حوزه تسهیلات حمایتی از شرکت های دانش بنیان و کسب و کارهای حوزه IT، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جهت حمایت از تولید و رونق کسب و کارهای حوزه IT با توجه به گسترش روز افزون تکنولوژی و نیاز به توسعه فناوری محور مبتنی بر هوش مصنوعی و توسعه دیجیتال، پست بانک از تمام فعالان و متخصصانی که در حوزه های فناوری ارتباطات و اطلاعات، هوش مصنوعی، واحدهای دانش بنیان و استارت آپ ها دعوت می کند تا به منظور توسعه فعالیت های خود از تسهیلات پست بانک ایران بهره مند شوند.
امینی متذکر شد: پست بانک، بانک عامل وزارت ارتباطات، در قالب تسهیلات بر اساس تبصره 18 بند الف قانون بودجه ، آیین نامه حمایت از سکو ها و کسب وکار های اقتصاد دیجیتال، تسهیلات بانکی به کسب وکار های فعال در استان قزوین پرداخت می شود که در سال گذشته با بیش از صد درصد تخصیص و اعطای تسهیلات، جزو استانهای برتر کشور در این حوزه بودیم؛ در راستای کمک به سرمایه گذاری در حوزه فناوری اطلاعات و حمایت از طرح های توسعه ای اشتغال آفرین و یا صادرات کالا و خدمات توسط بخش های خصوصی انجام می شود.
راه اندازی شعبه استانی پارک فاوا در استان قزوین
وی با اشاره به مصوبه سفر اخیر وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات به استان با عنوان راه اندازی واحد استانی پارک فاوا بر ضرورت هم افزایی بین واحدهای مختلف استان در کنار ظرفیت های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قزوین، افزود: در بخش اول، تأمین تجهیزات سرمایه ای برای واحدهای فناور و کسب و کارهای فعال که به تولید محصول یا ارائه خدمات می پردازند از طریق حمایت های پارک فاوا به اجرا در می آید و در بخش دیگر تسهیلاتی در قالب طرح "پوشش ریسک محصولات و خدمات فناورانه" برای شرکت های معرفی شده در نظر گرفته می شود که در صورت تولید محصول و درآمد به گرنت تبدیل می شود.
نماینده ارشد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان قزوین، اظهار امیدواری کرد تا در راستای شعار سال و سرمایه گذاری برای تولید، با استفاده از ظرفیت دانشگاه های استان، مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان، بتوانیم در بخش های مختلفی مانند کشاورزی، انرژی، آب، صنعت، تولید محتوا و غیره اقدامات مناسبی جهت رسیدن به محصول فناورانه و کمک به تولید انجام دهیم.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}